Gegužės 3 dieną Ig kl. mokiniai kartu su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja A. Zunkiene bei fizinio ugdymo mokytoju ir devintokų auklėtoju A. Juškevičiumi vyko į edukacinę išvyką Vilniaus mieste.

Mokiniai tobulino geografijos ir istorijos kompetencijas ir dalyvavo orientaciniame žaidime, kur per valandą turėjo rasti net 7 Vilniaus senamiesčio objektus, vėliau mokiniams buvo skirtas laisvas laikas, jo metu mokiniai skaniai papietavo, pasigrožėjo Vilniaus senamiesčiu, pasimėgavo geru oru. 
Kita edukacija vyko Laisvės kovų ir okupacijų muziejuje, mokiniai pagilino žinias apie tremtis, sužinojo, kokiomis sąlygomis lageriuose gyveno ištremti lietuviai, pagilino žinias, gautas lietuvių kalbos pamokose ir gali daugiau papasakoti apie D. Grinkevičiūtę. Lankydamiesi buvusiame KGB kalėjime mokiniai sužinojo, kokiais būdais buvo kankinami ten kalinami asmenys, kaip ir kas vykdydavo bausmes ir kt.
Grįždami namo devintokai dalijosi įspūdžiais, labiausiai jiems patiko orientacinė užduotis bei laisvas laikas, kurio metu galėjo savarankiškai pažindintis su miestu. 
Nuotr. A. Zunkienės, I. Deksnytės, K. Pupienio