Kovo 20 d. Raudondvario dvare  vyko nacionalinio konkurso „Mano pasaulis – darniai Lietuvai“ finalas.

Finale dalyvavo šešios pusfinaliuose atrinktos komandos (pradiniame etape dalyvavo 40 komandų).

Tarp šešių stipriausių pateko ir Juodupės gimnazijos moksleivių komanda, kurią sudarė dešimtos klasės mokinės Kamilė Bieliūnaitė, Deila Aleksiejūtė, Aina Šinkūnaitė ir dvyliktokės Gintarė Baltušonytė, Raminta Kviliūnaitė.

Konkursas prasidėjo Žemės dienos minėjimu. Raudondvario dvaro kieme buvo iškelta Žemės vėliava. Po ceremonijos moksleiviai buvo pakviesti pasivaišinti pietumis. Pasistiprinusios komandos dalyvavo konkurso finale, kurį sudarė 3 etapai, sudaryti iš trijų etnografijos, biologijos, ekologijos temas analizuojančių klausimų.

Prieš pradėdamos rungtis finale komandos turėjo  pristatyti namų darbą – paruoštą prisistatymą. Ši užduotis buvo vertinama dešimtbalėje skalėje, džiaugiamės, kad gimnazijai atstovavusių merginų kurtas filmukas pelnė maksimalų įvertinimą.

Susumavus komandų rezultatus buvo išrinktos trys komandos prizininkės. Deja, šįkart mūsų komanda prizinės vietos neužėmė, tačiau,  kaip teigia  konkurso organizatorė profesorė Anželika Dautartė, patekimas į finalą jau yra laimėjimas.

Visų komandų dalyviai apdovanoti padėkomis, smulkiomis atminimo dovanėlėmis. Kiekvienai komandai buvo įteikti eglių sodinukai.

Po renginio visi dalyviai buvo pakviesti pasivaišinti didžiuliu tortu.