Penktadienį (kovo 17 d.) 6 klasės mokiniai kartu su mokytojomis Vita Zujeviene ir Alina Zunkiene vyko į edukacinę išvyką Anykščiuose.

Pirmiausia mokiniai aplankė A. Baranauskui pastatytą paminklą, atliko skirtą užduotį ir išsiaiškino, kokius rašytojo priesakus anykštėnai įamžino suoliukuose, po to mokiniai vyko į A. Baranausko ir A. Vienuolio memorialinį muziejų, ten aplankė klėtelę, ekskursijos vadovę džiugino mokinių žingeidumas, jie domėjosi, ar tam, jog klėtelė išliktų, reikalinga speciali oro drėgmė ar temperatūra, smalsavo, ką reiškia virš durų iškalta data ir kaipgi buvo išnaikintos begėdės kirvarpos. Sužinoję, kaip nebūti judošiais, ir gavę dovanų, mokiniai apsilankė S. Petraškos paveikslų ekspozicijoje, pabandė pagaminti akmens miltus, pasigrožėjo nuostabiais darbais ir netradicinę dieną tęsė atlikdami karjeros ugdymui skirtą užduotį – siekdami išsiaiškinti kuo daugiau faktų apie skirtingas profesijas ėmė interviu iš praeivių ir įvairių įstaigų darbuotojų. Vėliau skaniai papietavę mokiniai pasitikrino, ar tikrai jaučia aukščio baimę – įveikė galybę laiptelių ir apsilankė šv. Mato bažnyčios apžvalgos aikštelėje.
Angelų muziejuje mokiniai dalyvavo edukacijoje, kurioje cianoptijos principu kūrė mėlynuosius paveikslėlius – atvirukus. Juos, pakuždėję savo svajones angelui, mokiniai parsivežė namo. 
Paskutinė, tačiau daugiausia emocijų sukėlusi lankytina vieta – Cosmos paukščių takas, mokiniai džiaugėsi nauja patirtimi, gražiomis nuotraukomis.
Edukacinė diena buvo puiki, visi džiaugėsi netradicine diena, bet pripažino, kad pamokos kitose aplinkose taip pat labai išvargina. 
Nuotr. A.Zunkienės, V. Zujevienės ir mokinių.