Kelionė „Konstitucijos keliu“

   #MepaLIETUVA Rugsėjo – spalio mėnesiais gimnazijos I-IIIg klasių mokiniai pradėjo kelionę konkurse „Konstitucijos keliu“.  Šis konkursas skirtas paminėti Lietuvos Respublikos Konstitucijos 100-metį ir 30-metį. Pradiniame konkurso etape dalyvavome interaktyviame žaidime ir, atlikę užduotis, gavome šansą dalyvauti II etape. Gimnazijos klasių mokiniai turėjo atlikti praktinį-kūrybinį darbą, sukurti savo interaktyvų testą apie 1922 m. rugpjūčio 1 d. ir 1992 m. spalio 25 d. Konstitucijas.  I g klasės mokiniai  sukūrė savo  interaktyvų testą ir nusiuntė organizatoriams. Prizinės vietos nelaimėjome, bet džiaugiamės dalyvavę konkurse ir patobulinę ne tik dalykines, bet ir praktines kompetencijas. Daugiausia kūrybiškumo pademonstravo I g kl. mokinys Mantas Klišauskas https://learningapps.org/display?v=pj7a9ki7322

Pažintis su Konstitucija tęsėsi toliau. Spalio 22 d. grupė III g klasės mokinių vyko į susitikimą Rokiškio krašto muziejuje su LR Seimo nariu Jonu Jaručiu. Jame dalyvavęs III g kl. mokinys NojusJuchna  teigė, kad susitikimas buvo labai naudingas, nes jame buvo aptartos mūsų visuomenei aktualios problemos: socialinių grupių atskirtis, Premjerės ir Prezidento vaidmuo valstybėje, iššūkiai su kuriais susiduria Lietuvos kariuomenė.

Spalio 25 d.  gimnazijos klasių mokiniai savo žinias pasitikrino Konstitucijos egzamine. Nors klausimai nebuvo patys lengviausi, gimnazistai sužinojo, kad visada savo žinias gali papildyti skaitydami LR Konstituciją, kurioje galima rasti atsakymus į visus klausimus.Kelionė „Konstitucijos keliu“ tęsiasi.

 Istorijos mokytoja Rima Šimėnienė