Istorijos pamoka  su knygų autoriumi Ernestu Kuckailiu

#MepaLIETUVA Balandžio 8 dieną į kitokią istorijos ir pilietiškumo pamoką susirinko gimnazijos vyresniųjų klasių mokiniai, mokytojai. Į  svečius atvyko Ernestas Kuckailis –  knygų „Kelionė be bilieto“, „Laisvės žvalgas” ir „Išlikę laisvi“ autorius, Karybos instituto, Karybos modeliavimo skyriaus vyriausiasis specialistas, vienas Jėgerių bataliono kūrėjų, pirmojo specialiųjų pajėgų eskadrono „Erelis 02“ Afganistane ryšininkas, Žvalgų mokyklos kovinio rengimo instruktorius. Kartu su juo į pamoką  atvyko Asociacijos „Andriaus Dručkaus iniciatyva” įkūrėjas Mantas Kelečius, Rokiškio krašto Obelių Laisvės kovų muziejaus atstovai Valius Kazlauskas ir Diana Meškauskienė.                 

Autoriaus pasakojimai sudomino auditoriją, nes  knygos parašytos patrauklia forma, skaitytojus įtraukia į aprašomus įvykius, skatina domėjimąsi istorija. Diskusijoje „Istorijos kovų pamokos šiandien” tiek Ernestas Kuckailis, tiek Mantas Kelečius akcentavo kokia svarbi yra tautos valia priešintis, o kad ji būtų, reikalingas  ne tik savosios istorijos pažinimas, bet ir žinojimas, kaip gali priešintis kiekvienas civilis žmogus. Diskusijoje skirtas dėmesys ir kovojančiai Ukrainai. Kalbėta, kaip svarbu informacijos analizuoti, stengtis atskirti propagandą.

Pamoką baigėme linkėdami to, kas svarbiausia – būkime stiprūs kartu, ir tikėkime, kad ir Ukrainos laisvė bus apginta, ji jau apginta… Tik laiko klausimas kada, ir kiek dar gyvybių teks paaukoti…

Istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytoja ekspertė Rima Šimėnienė