2017 m. kovo 30 d. 1–4, 5–8 ir Ig klasių mokiniams gimnazijoje vyko „Karjeros ir verslumo diena 2017“. Pirmas dvi pamokas mokiniams vyko susitikimai su profesijų atstovais.  1 – 4 klasių mokiniai susitiko su manikiūrininke Birute Stočkiene ir su girininkais: Ryčiu Andriuškevičiumi bei Kastyčiu Kuodžiu. Vyresniųjų klasių mokiniai rinkosi po du  susitikimus pagal savo pomėgius. Svečiuose lankėsi Vilniaus kolegijos Kultūrinės veiklos vadybos studentė Emilija Savickaitė, Rokiškio visuomenės sveikatos biuro specialistė Valentina Mickienė, Darbo biržos specialistė Jolita Raščiuvienė, ūkininkė Lina Meilutė – Datkūnienė, įmonės savininkė Laimutė Sadauskienė.

Po susitikimų pradinių klasių korpuse šurmuliavo Pavasarinė mugė. Vaikai, jų tėveliai bei globėjai prekiavo pačių sukurtais, pagamintais darbeliais, kepiniais, mokėsi parduoti, reklamuoti prekes, skaičiuoti grąžą.

5, 7, 8 ir Ig klasių mokiniai kūrė verslus ir mokėsi būti verslininkais. Penktokai ir 7b klasės mokiniai būrėsi į keletą skirtingų komandų ir išbandė verslavimo pradmenis. 7a, 8a ir 8b klasės kūrė po bendrą klasės verslą – išbandė maitinimo paslaugų teikimą. Ig klasės mokiniai buvo originalūs ir sukūrė „Kūrybinę laboratoriją“. Šeštokai tęsė pažintis su profesijomis: aplankė „Duguvos“ virvių cechą bei L.Sadauskienės kepyklą.

Ačiū visiems pagalbininkams: profesijų atstovams, tėveliams, seneliams, globėjams, aktyviems verslininkams bei prekybininkams už gerą nuotaiką ir geranoriškumą. Apie mus rašo „Gimtasis Rokiškis”.

Plačiau –>